Goed gevoed het ziekenhuis in, ondervoed weer naar huis. 30 procent van patiënten verslechtert in het ziekenhuis. Dit moet er gebeuren, vindt onderzoeker UMCG

Goed gevoed het ziekenhuis in en ondervoed weer naar huis. Door patiënten op een andere manier in de gaten te houden, kan dit voorkomen worden, blijkt uit onderzoek in het UMCG.

Iris van Vliet.

Iris van Vliet. Foto: UMCG

Het is bepaald geen uitzondering dat patiënten bij opname nog in ‘goede voedingstoestand verkeren’ en bij ontslag uit het ziekenhuis plotseling ondervoed blijken te zijn. Dit is zo in 30 procent van de gevallen, ontdekte onderzoeker en diëtist Iris van Vliet (29) van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Vrijdag promoveert ze op haar proefschrift Verborgen ondervoeding in het ziekenhuis? Herkenning van (risico op) ondervoeding in de complexe ziekenhuiszorg .

Nieuws

menu