Honderd jaar Archeologisch Instituut in Groningen. Dit zijn de hoogtepunten

Het Gronings Archeologisch Instituut spitte de afgelopen eeuw over de hele wereld in de grond om antwoord te krijgen op die ene vraag: waar komen wij vandaan? Archeologen staan stil bij de in hun ogen belangrijkste projecten.

Een van de zes reuen die tussen 400 en 750 na Chr. begraven werden op het vroegmiddeleeuwse grafveld Oosterbeintum (gemeente Noardeast-Fryslân, Friesland) tussen de menselijke begravingen en menselijke crematiegraven. Deze reu werd ten
minste 8 jaar oud. De zes reuen werden evenals de hengst die ook op dit grafveld werd gevonden, gedood ter gelegenheid van begrafenissen van overleden mensen. Dit was een algemeen gebruik in Europa in deze periode.

Een van de zes reuen die tussen 400 en 750 na Chr. begraven werden op het vroegmiddeleeuwse grafveld Oosterbeintum (gemeente Noardeast-Fryslân, Friesland) tussen de menselijke begravingen en menselijke crematiegraven. Deze reu werd ten minste 8 jaar oud. De zes reuen werden evenals de hengst die ook op dit grafveld werd gevonden, gedood ter gelegenheid van begrafenissen van overleden mensen. Dit was een algemeen gebruik in Europa in deze periode.

1. Dierenleven op de terp van Oosterbeintum (1988 – 2011).

Nieuws

menu