Opknapbeurt voor camperplaatsen en parkeerterrein Termunterzijl

De Boog van Ziel werd begin dit jaar versierd met een spanddoek. De omwonenden wilden dat de gemeente de historische sluis bij de haven van Termunterzijl zou beschermen. Foto: Patriecia Kolthof

Het parkeerterrein en de camperplaatsen bij camping Zeestrand in Termunterzijl krijgen een opknapbeurt en voor de herinrichting van de Schepperbuurt in het dorp wordt ook geld vrijgemaakt.

Dat heeft het college van Delfzijl besloten.

Beide ideeën maken deel uit van het project Van Bocht tot Boog, een bewonersinitiatief waarmee de inwoners van Termunten, Borgsweer en Termunterzijl hun gebied aantrekkelijker willen maken voor toeristen en de verkeersveiligheid willen verbeteren.

‘Goed nieuws voor de dorpen’

Wethouder Jan Menninga is blij dat de plannen gereed zijn. „Dit is goed nieuws voor de dorpen, daar hebben we samen hard aan gewerkt.”

Voor het project is in totaal 538.000 euro beschikbaar gesteld. Daarvan is 465.200 euro afkomstig uit het Nationaal Programma Groningen. Het budget voor het parkeerterrein en de camperplaatsen is nodig om het zo in te richten dat in de toekomst weinig extra onderhoudskosten nodig zijn.

„De twaalf camperplaatsen worden helemaal opgeknapt”, zegt Menninga. „Er wordt bijvoorbeeld stroom aangelegd, het toiletgebouw wordt aangepakt en als alles af is, gaat camping Zeestrand de plaatsen beheren.”

Voor de Schepperbuurt is extra geld nodig omdat de wegconstructie tegen het einde van haar levensduur zit. „De weg die daar ligt is oud. Die wordt helemaal hersteld.”

Planning

Aannemer Elzinga BV uit Uithuizermeeden begint binnenkort met de werkzaamheden aan het parkeerterrein en de camperplaatsen. Voor de werkzaamheden in de Schepperbuurt is nog geen planning gemaakt.

De Boog van Ziel, de eeuwenoude sluis in Termunterzijl, wordt dit jaar nog niet opgeknapt. De boog kampt met achterstallig onderhoud en is vorig jaar beschadigd doordat zware vrachtwagens vol zand eroverheen denderden. „We kunnen niet tegelijk de weg in de Schepperbuurt en de boog aanpakken”, zegt Menninga. De sluis moet daarom nog even wachten op herstel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu