Opluchting in Bourtange: drukte blijft uit

De gevreesde drukte in de vesting Bourtange met Pasen bleef uit. Foto: Huisman Media

In de vesting Bourtange, het drukst bezochte kleine dorp in de provincie Groningen, is de gevreesde drukte met Pasen uitgebleven.

,,Er hoefden geen boetes te worden uitgedeeld, we hebben geen signalen gehad dat er te veel mensen waren en dat ze zich niet hielden aan de corona-maatregelen’’, zegt woordvoerder Hans Coenraads van de Veiligheidsregio Groningen.

De vesting wordt normaal per jaar bezocht door meer dan 200.000 mensen. Op de paasdagen wemelt het er altijd van de toeristen. Nu wordt die drukte niet toegestaan vanwege de coronacrisis. Manager Hendri Meendering van de Stichting Vesting Bourtange zei onlangs te vrezen dat het toch te druk zou worden, met alle risico’s als gevolg. Risico’s voor de bezoekers maar ook voor de bewoners van de vesting.

Extra toezicht

Binnen de Veiligheidsregio werden die risico’s ook gezien. Daarom werd Bourtange aangewezen als een plek waar extra toezicht, door Buitengewone Opsporing Ambtenaren (BOA’s), gewenst was. Die werden ingezet door de gemeente Westerwolde.

,,Inderdaad is het rustig gebleven’’, zegt gemeentelijk woordvoerder Kasper Schomaker. ,,Dat gold ook voor andere locaties in Westerwolde waar normaal veel mensen komen. Soms moesten mensen even worden aangesproken op het afstand houden maar boetes zijn niet uitgedeeld.’’

Volgens Coenraads zijn in de hele provincie met Pasen de corona-voorschriften goed opgevolgd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu