Opluchting op basisschool Stadskanaal: geen nieuwe besmettingen

Obs De Oleander in Stadskanaal. Foto: Marc Dol - 112 Groningen

Van twee zieke leerlingen van de basisschool De Oleander in Stadskanaal hebben tests uitgewezen dat ze niet besmet zijn met het coronavirus.

Dat heeft bestuursvoorzitter Marieke Andreae van de scholengroep Opron, waartoe De Oleander behoort, vrijdag bekendgemaakt.

De geteste leerlingen zitten in de combinatieklas groep 5, 6, 7 van De Oleander. Eén leerling daarvan bleek maandag besmet te zijn met het coronavirus. In dezelfde klas waren meer kinderen ziek en de vrees bestond dat het niet bij die ene besmetting zou blijven.

Nog 1 test

Tests door de GGD bleken eerder deze week al uit dat twee zieke leerlingen niet besmet zijn. ,,En nu blijkt dat opnieuw bij twee het geval te zijn’’, zegt Andreae. ,,We zijn daar natuurlijk erg blij mee en opgelucht over. Helemaal zeker zijn we nog niet. Het wachten is nu nog op de uitslag van één test. We hopen natuurlijk dat ook dat kind niet is besmet.’’

De twintig leerlingen van de combinatieklas krijgen allen sinds maandag thuis digitaal les en gaan tot 25 juni niet naar school. De overige leerlingen van De Oleander gaan gewoon naar school. Die hadden in de afgelopen geen contact met de combinatieklas.

,,Zoals het er nu naar uitziet, kunnen die andere groepen ook gewoon naar school blijven gaan’’, zegt Andreae die de afgelopen week als ‘heel hectisch’ bestempelt.

Nieuws

menu