Opnieuw plofkraak net over de grens bij Nieuw-Schoonebeek

Plofkraak mislukt in Duitse Surwold. ANP

Nog geen etmaal na de dramatisch verlopen plofkraak in Meppen heeft de ‘Audi bende' opnieuw toegeslagen. In alle vroegte hebben twee overvallers een geldautomaat van de Emslandischen Volksbank in Dalum, net over de grens bij Nieuw-Schoonebeek, laten ontploffen.

Zoals bij nagenoeg alle plofkraken in de grensregio, is ook deze keer een speciale soort gas gebruikt om de geldautomaat tot ontploffing te brengen. Vier geldcassettes zijn meegenomen door de overvallers.

De plofkrakers gingen er vandoor in een zwarte Audi A 6 Kombi. Omwonden werden wakker geschud door de enorme explosie die met de overval gepaard ging.

Dinsdag werd een geldautomaat bij een bank in Meppen tot ontploffing gebracht. De drie overvallers raakten met hun vluchtauto, ook deze keer een Audi, van de weg, botsten tegen een vrachtauto en kwamen tegen een boom tot stilstand. De bijrijder kwam hierbij om het leven, een tweede overvaller raakte zwaar gewond en een derde overvaller werd later in het centrum van Meppen aangehouden na een tip van een taxichauffeur.

Woensdagavond vonden op verzoek van de Duitse politie en justitie huiszoekingen plaats op drie locaties in de provincie Utrecht.

Nieuws

Meest gelezen

menu