Oppositie in Provinciale Staten van Groningen dreigt begroting af te keuren om onduidelijkheid over zuidelijke ringweg

De zuidelijke ringweg in Groningen. Foto: Archief DvhN

Het zint de oppositiepartijen in Provinciale Staten niets dat Gedeputeerde Staten geen openheid van zaken geven over de financiële consequenties van de vertraging van de bouw van de nieuwe zuidelijke ringweg in Groningen. De voltallige oppositie dreigt daarom woensdag de provinciale begroting voor 2021 af te keuren.

De oppositiepartijen wijzen er in een persbericht op dat in de begroting geen letter staat over de gevolgen de kostenoverschrijding bij en de vertraging van de bouw van de nieuwe zuidelijke ringweg.

‘Gedeputeerde Fleur Gräper (D66) weigert openheid van zaken te geven, anders dan achter gesloten deuren. De oppositiepartijen kunnen daardoor geen goed beeld krijgen over de gevolgen van de financiële positie voor de Provincie Groningen’, stellen Forum voor Democratie, SP, Groninger Belang, PVV, Partij voor het Noorden, Partij voor de Dieren en 50Plus.

Dit is niet volgens afspraak, vinden de oppositiepartijen. Gräper zegde in januari immers toe voor de nieuwe begroting met een analyse te komen. ‘Dat heeft ze tot op heden niet gedaan.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu