Opritten westelijke ring Groningen veiliger voor bussen

De op- en afritten van de westelijke ringweg bij meubelwinkel Vesta gaan op de schop. De situatie moet veiliger en toegankelijk worden voor bussen.

De bochten naar de opritten worden verbreed zodat bussen daar de westelijke ringweg op kunnen. Nu kunnen zij de draai naar de ringweg niet maken. Vooral bussen die ’s ochtends uit de remise komen en starten in dorpen kunnen zo sneller naar de plaats van bestemming.

De verruiming van de bochten zorgt er bovendien voor dat het zicht op het kruispunt beter wordt.

Tweelichter

Om het kruispunt veiliger te maken, wordt er een tweelichter geplaatst. Dit is een verkeerslicht met een oranje lamp als waarschuwing en een rode lamp om het verkeer te stoppen. Het licht moet verwarring over passerende bussen en wegnemen.

Op het moment dat er een bus aankomt gaat de tweelichter aan. Pas als het licht uit is mogen automobilisten weer rijden. Het systeem reageert alleen op bussen en hulpverleningsdiensten, niet op taxi’s.

Nu worden bestuurders daar op bussen of taxi’s geattendeerd met een signaleringsysteem. In de praktijk blijkt dat bestuurders dat onduidelijk vinden.

Nieuws

Meest gelezen

menu