Opschalen, opschalen, meer, meer. Vanuit Winschoten gaan coronatesten de wereld over - en de koning draagt zijn steentje bij

,,Hoezo zijn er niet voldoende coronatesten? In Winschoten kunnen we ze produceren. Aan ons ligt het niet en we kunnen nog veel meer maken.” Wim Kruisman (70) uit Veendam toont onverbloemd zijn irritatie aan koning Willem-Alexander.

Koning Willem-Alexander zet de lopende band aan tijdens de opening van de nieuwe productie- en assemblagelocatie voor coronatestkits van PerkinElmer in Winschoten.

Koning Willem-Alexander zet de lopende band aan tijdens de opening van de nieuwe productie- en assemblagelocatie voor coronatestkits van PerkinElmer in Winschoten. Foto: ANP/Remko de Waal

De vorst heeft zojuist de nieuwe productie- en assemblagelocatie voor coronatestkits van het bedrijf PerkinElmer in Winschoten geopend. Daarmee heeft hij zijn steentje bijgedragen in de strijd tegen Covid-19. De van oorsprong Amerikaanse onderneming produceert wereldwijd innovatieve meetapparatuur, maar begon in het voorjaar met de productie van coronatestkits.

Familieleden van medewerkers helpen mee

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's