Opsporing Verzocht toont bewakingsbeelden Van Gogh-roof

De politie hoopt met beelden van beveiligingscamera's in Laren aanknopingspunten te vinden om de kunstroof in Laren op te lossen. Foto: ANP

Bewakingsbeelden van de roof van het schilderij van Van Gogh uit museum Singer Laren zijn dinsdagavond te zien in het tv-programma Opsporing Verzocht. Dat meldt de politie op Twitter. Het schilderij is eigendom van het Groninger Museum.

Het doek dat Vincent van Gogh in 1884 maakte, werd eind maart gestolen uit het museum in Laren. Het gaat om het werk Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar. Het gestolen schilderij van 57 centimeter breed en 25 centimeter hoog is eigendom van het Groninger Museum en was aan Singer Laren uitgeleend.

,,We zijn geschokt en ongelooflijk pissig dat dit is gebeurd”, reageerde museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm vol ongeloof. ,,Een prachtig en ontroerend schilderij van een van onze grootste schilders ontvreemd, onttrokken aan de gemeenschap. Heel erg voor het Groninger Museum, voor ons als Singer, maar vooral voor ons allemaal. Want kunst is er om gezien te worden en gedeeld te worden, door ons. Dit moet zo snel mogelijk terugkomen, zodat we weer kunnen genieten en getroost kunnen worden door deze prachtige kunst.”

Eerder al tien tips

De politie doet onderzoek naar de diefstal met meerdere specialisten, zoals forensische onderzoekers, de tactische recherche en kunstroofexperts van de landelijke recherche.

Eerder besteedde het programma al aandacht aan de kunstroof. Drie weken geleden kreeg de politie naar aanleiding van die uitzending tien tips binnen. De aflevering van Opsporing Verzocht is dinsdagavond te zien om 20.30 uur op NPO 1.

Nieuws

Meest gelezen

menu