Opvallend weinig Drenten, Groningers en Friezen zijn slachtoffers van het coronavirus. Kijk hier hoe het Noorden de dans ontspringt

De corona-afdeling van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Foto: Marcel Jurian de Jong

Het coronavirus maakt vooralsnog opvallend weinig Drentse, Groningse en Friese slachtoffers. Het aantal sterfgevallen en ziekenhuisopnames staat in geen enkele verhouding tot de landelijke cijfers.

Op basis van de cijfers van donderdag 16 april blijkt dat er vooral relatief weinig inwoners van de provincie Groningen aan de gevolgen van corona zijn gestorven. In Drenthe en Friesland overleden meer mensen, maar vergeleken met heel Nederland is ook het aandeel van die twee provincies in het aantal coronadoden klein. In tal van gemeenten in het Noorden is bovendien nog geen enkel sterfgeval gemeld. 

 

Sterfgevallen Aantal Per 100.000 inwoners
Nederland 3315 19,0
Friesland 35 5,4
Drenthe 25 5,1
Groningen 10 1,7

 

Verreweg de minste ziekenhuispatiënten komen uit Groningen

Als het om het aantal ziekenhuisopnames gaat, tekent zich eenzelfde beeld af. Verreweg de minste coronapatiënten komen uit de provincie Groningen. Er is uit de gemeente Loppersum zelfs nog geen enkele inwoner in het ziekenhuis opgenomen. Dat geldt eveneens voor het Friese Achtkarspelen. Loppersum en Achtkarspelen zijn daarmee de enige gemeenten op het Nederlandse vasteland, waar vooralsnog geen coronapatienten in het ziekenhuis belandden.

 

 

Ziekenhuisopnames Aantal Per 100.000 inwoners
Nederland 9309 53,4
Drenthe 89 18,0
Friesland 113 17,4
Groningen 65 11,1

Bekijk de coronacijfers in detail

De coronacrisis levert elke dag veel nieuwe cijfers op. Wij hebben ze op een rijtje gezet in een overzicht dat we dagelijks bijwerken. Open onderstaand artikel om de cijfers in detail te bekijken.

 

Nieuws

Meest gelezen

menu