Organisator ontdekt malversaties bij verkiezing Groninger Architectuurprijs en verwijdert valse stemmen

Wethouder van der Schaaf bij de opening van het Woldringcomplex Foto Geert Job Sevink

Platform GRAS, de organisator van de jaarlijkse Groninger Arcitectuurprijs, heeft ingegrepen in de online verkiezing. Op het appartementencomplex Woldring zijn grote aantallen onzuivere stemmen uitgebracht. De organisatie van de prijs heeft deze stemmen verwijderd

,,Op het project De Woldring zijn en worden grote aantallen onzuivere stemmen. Deze worden automatisch gegenereerd en/of maken gebruik van spreekwoordelijke gaten in ons stemsysteem", schrijft platform GRAS op zijn website. De organisatie betreurt de 'stemfraude' in hoge mate.

Platform GRAS houdt de verkiezing van het mooiste gebouw van Groningen jaarlijks. Onderdeel is een online verkiezing. Deze lijkt gekaapt te zijn.

Duizenden valse stemmen

In de tussenstand leek Woldring 6.000 stemmen te hebben terwijl Forum Groningen nog maar 3200 sremmen heeft. Volgens de organsiatoren van de verkieizngen  zitten er echter duizenden 'valse stemmen tussen. Deze zijn  inmiddels uit de tussenstand verwijderd.

Stemmen kan nog steeds

Het appartementencomplex is niet uit de verkiezing gehaald. ,,Lobbyen mag – graag zelfs – maar de boel bewust frustreren en vals spelen: daar wordt niemand beter van. De makkelijkste maatregel zou zijn om de Woldringlocatie uit de online verkiezing te halen. Maar dat doet volgens ons de mensen die wél eerlijk hun stem hebben uitgebracht op dit project, tekort. Daarbij is de Woldringlocatie, ondanks deze gang van zaken, natuurlijk gewoon onderdeel van de  ‘oogst’ van 2020. Het gebouw verdient een plek tussen de inzenders”, stelt Platform Gras

Tot en met 18 september kan nog gekozen worden voor  het mooiste gebouw dat afgelopen jaar in Groningen is opgeleverd. Kanshebbers zijn het Forum, de Beukenhorst (nieuwe torenflat in Selwerd), de ‘wolkenkrabber’ bij Reitdiep en onder andere de nieuwe Woldring Locatie naast de Westelijke Ringweg.

Nieuws

Meest gelezen

menu