Otten-overloper pikt FvD-zetel in Groninger Staten in: 'Dit is op zijn minst niet heel kies'

Forum voor Democratie wordt nog verder uitgedund in de Groninger Staten. De al maanden vacante zetel van de partij in het provinciebestuur wordt ingenomen door oud-partijwoordvoerder Jeroen de Vries, die in 2019 overstapte naar de Groep Otten.

Jeroen de Vries (rechts) in de Eerste Kamer met Henk Otten. De oud-woordvoerder van Forum voor Democratie volgde Otten na diens afsplitsing van de partij. Hij claimt nu de vacante FvD-zetel in de Groninger Staten voor Groep Otten.

Jeroen de Vries (rechts) in de Eerste Kamer met Henk Otten. De oud-woordvoerder van Forum voor Democratie volgde Otten na diens afsplitsing van de partij. Hij claimt nu de vacante FvD-zetel in de Groninger Staten voor Groep Otten. Foto: Archief ANP/BART MAAT

Van de vijf zetels waarmee FvD zijn debuut maakte na de Statenverkiezingen van 2019, blijven er daardoor nog maar twee over. Statenleden Robert Pestman en Henk Marquart Scholtz stapten na de ophef rond partijleider Thierry Baudet begin dit jaar over naar respectievelijk Code Oranje en Ons Groningen, terwijl Eddy Kuiper al vorig jaar uit de fractie werd gezet wegens aanhoudende absentie maar pas in februari formeel ontslag nam.

Geen andere kandidaten meer beschikbaar op FvD-kieslijst 2019

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's