Oud-docent Zernike College in Groningen voor de rechter wegens langdurig misbruik van 15-jarige leerling. Hij was indertijd haar vertrouwenspersoon

Een nu 59-jarige ex-docent van het Zernike College in Groningen heeft zich van april 2014 tot september 2015 meermaals vergrepen aan een leerling. Ze was 15 jaar toen hij ermee begon. De man uit Tynaarlo was op school haar vertrouwenspersoon.

Het Montessori Vaklyceum aan de Van Iddekingeweg in Groningen, vroeger opererend als Zernike College, waar de docent tot vorig jaar werkte.

Het Montessori Vaklyceum aan de Van Iddekingeweg in Groningen, vroeger opererend als Zernike College, waar de docent tot vorig jaar werkte. Foto: Jaspar Moulijn

De voormalige leraar staat donderdag voor de rechter. Op zijn computer en telefoon is na de aangifte ook een grote hoeveelheid kinderporno aangetroffen. Het slachtoffer van de man deed pas in de zomer van vorig jaar aangifte, nadat ze een andere leraar bij een kop koffie had verteld wat haar indertijd is overkomen. Hij overtuigde de vrouw om na al die jaren alsnog naar de politie te stappen.

Van kwaad tot erger