Oud-gedeputeerde Nienke Homan uit Groningen nieuwe voorzitter branchekoepel Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek

Nienke Homan. Foto: Eigen foto

Nienke Homan volgt Han Noten op als voorzitter van de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB). De Groningse stopt op 1 december 2021 als gedeputeerde van de provincie Groningen, omdat ze het tijd vond voor ‘een nieuwe stap’.

,,De bouwkeramische industrie maakt relevante producten; onmisbare bouwmaterialen die we de komende jaren keihard nodig hebben. Ik zet mijn ervaring en enthousiasme graag in voor de verdere verduurzaming van de productie en de reeds in gang gezette transitie”, zei Homan bij haar benoeming door de leden van de vereniging.

Homan, die op 1 maart begint aan haar nieuwe klus, is de eerste vrouwelijke voorzitter van de georganiseerde bouwkeramische industrie.

Duurzaamheidsexpert

Nienke Homan (1979) was van 2015 tot eind 2021 voor gedeputeerde in Groningen. Zij was de jongste vrouwelijke én de eerste vloggende gedeputeerde van Nederland.

Zij geldt als duurzaamheidsexpert en is bestuurslid van onder meer de in Genève gevestigde Green Hydrogen Organisation en voorzitter van de Sustainable Hydrogen Club.

Nieuws

menu