Dader ontsnapt na gewapende woningoverval in Winschoten. Bejaarde man werd in de gang met een wapen bedreigd: 'Afschuwelijk'

De politie zoekt naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben van de woningoverval van woensdagavond in Winschoten. De dader is ontsnapt. Het 81-jarige slachtoffer en zijn vrouw zijn vreselijk aangeslagen.

Foto:

Foto: Noordernieuws

,,Afschuwelijk’’, zegt de bejaarde vrouw. Ze staat met rode ogen in de deuropening van haar rijtjeswoning aan de M.A. de Ruyterlaan. Haar zoon is juist het tuinhekje gepasseerd, ook hij is geschrokken van wat zich woensdagavond bij het huis van zijn ouders afspeelde.

,,Kom er maar in’’, zegt de vrouw. ,,Maar ik denk niet dat mijn man er zin in heeft.’’ Hij zit vermoeid in een stoel en kiest ervoor niet over de overval praten. ,,Ik wil het allemaal niet opnieuw beleven.’’

Het slachtoffer deed woensdagavond rond 20.00 uur de deur open toen werd aangebeld, meldt de politie. Voor hem stond een gemaskerde man, die zei het slachtoffer te kennen. Direct daarop stapte de overvaller de deur in en bedreigde de bejaarde man in de gang met een wapen. Daarop gaf het slachtoffer geld aan de overvaller.

Richting de Jumbo

Hierna rende de dader weg richting de Jumbo. De bejaarde man belde direct met 112, waarop een Burgernetmelding uitging.

De overvaller is niet gepakt. De politie zoekt nu naar een man die op het moment van de overval een zwarte broek, jas en muts droeg. Doordat hij gemaskerd was, waren alleen zijn neus, mond en ogen zichtbaar. De verdachte is ongeveer 1,75 meter lang en heeft bruine ogen.

De politie neemt de zaak hoog op. Wie iets gezien heeft, wordt gevraagd zich te melden. Ook mensen die camera’s in de buurt hebben hangen wordt gevraagd die met de politie te delen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu