Ouderen achter de bar? 'Da's niet de oplossing voor tekort aan personeel in de horeca', denkt Joris van Berkel van Horeca Groningen

Horecabedrijven zoeken bijna wanhopig naar personeel maar ouderen inzetten achter de bar? Dat gaat Joris van Berkel van Horeca Groningen te ver.

Horecabedrijven zoeken uit alle macht naar personeel

Horecabedrijven zoeken uit alle macht naar personeel Foto: ANP

De horeca staat te springen om vakmensen. Sommige ondernemers halen zelfs hun personeel uit het buitenland. Het is daarom tijd dat de branche breder gaat zoeken, meent Randstad-topman Jacques van den Broek. ,,Ik wil horecaondernemers op het hart drukken om het profiel te veranderen. Kijk bijvoorbeeld ook naar de beschikbaarheid van ouderen. Het is verder altijd al lastig geweest om een goede kok te vinden. En wat betreft de studenten: als de hogescholen en universiteiten straks opengaan en de jongeren keren terug naar de steden, dan gaan zij ook weer in de horeca werken”, aldus Van den Broek.

Koninklijke Horeca Nederland krijgt veel signalen dat het moeilijker wordt om aan goede mensen te komen. ,,De uitdaging van het vinden van geschikt personeel geldt helaas over de hele linie, medewerkers in de bediening, koks en andere geschoolde vakmensen. Om deze vacatures in te vullen is het ook belangrijk dat jongeren voor een horecaopleiding kiezen. Het beroepsonderwijs is traditioneel een belangrijke toeleverancier van horecapersoneel.”

Veel vacatures in horeca Groningen en Drenthe

Van Berkel erkent dat de personeelsnood hoog is. Hij heeft op het onlineplatform Horecagroningen.nl momenteel 170 vacatures online staan. ,,Niet elke job is voor iedereen geschikt. ,,In Groningen zoekt club Palace een runner. Dat kan een vijftiger niet doen. Niet iedereen is voor elke job geschikt.”

Mensen kiezen volgens hem minder vaak voor een loopbaan in de horeca omdat de branche een slechte naam heeft. ,,De lonen zijn laag voor de uren waarop gewerkt wordt. Er is momenteel vanwege corona weinig toekomstperspectief. Dan moet de branche dicht of is slechts beperkt open.”

Campagne ‘Verliefd op de horeca’

Om het tekort aan personeel lokaal op te lossen, lanceert Van Berkel met tal van horecabedrijven, opleidingen en instellingen in september de campagne ‘Verliefd op de horeca’. Met deze campagne moeten meer mensen overgehaald worden om aan het werk te gaan in café, hotel of restaurant.

Uit onderzoek van de branchevereniging blijkt dat 58 procent van de horecaondernemers nu minder werknemers in dienst heeft dan voor de crisis. Gemiddeld is de afname 42 procent. Omgerekend naar de gehele bedrijfstak gaat het dan om een afname in het aantal medewerkers van bijna 25 procent. ,,Een aanzienlijk deel van hen is een andere richting opgegaan, die krijg je niet zo snel meer terug”, aldus een woordvoerder. Van Berkel: ,,De GGD betaalt voor het prikken veel meer dan wat een horeca-ondernemer aan salaris kan uitbetalen.”

Steeds meer banen, maar minder vervulde vacatures

Volgens KHN zal de werkgelegenheid in de sector de komende jaren alleen maar verder groeien naar ongeveer 559.000 banen in 2025. ,,Helaas hebben veel horecaondernemers medewerkers moeten laten gaan vanwege de coronacrisis. Het is lastig om precies aan te geven hoe groot het tekort op dit moment is.”

De branchevereniging maakt zich dan ook hard voor goede randvoorwaarden, zoals bijscholingsmogelijkheden en arbeidswetgeving die aansluit bij wat een horecabedrijf nodig heeft. ,,Daarnaast zijn we eind juni een uitgebreide arbeidsmarktcampagne gestart om heel Nederland te laten zien wat een mooie branche de horeca is. Van afwasser tot sterrenchef: wij roepen mensen met een passie voor de horeca op om te komen werken in deze geliefde branche.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu