Ouders van vermiste Celine (15) zijn de wanhoop nabij: 'Ze wilde alleen maar even een stukje gaan rennen, richting de friettent'

Foto: ANP

De politie heeft vanavond een Amber Alert uitgegeven voor de vermiste Celine van Es (15), die mogelijk in Groningen zou zijn. Haar familie is de wanhoop nabij. ,,Celine, kom alsjeblieft naar huis.”

Uit polite-onderzoek blijkt dat Celine door een onbekende man met een auto, een geelgroene Kia Picanto, is opgepikt in de buurt van haar huis in het Brabantse Berghem. In een bericht op internet toont de politie afbeeldingen van de man die haar heeft meegenomen.

'Dit is niets voor Celine'

Het versturen van een Amber Alert is voor de ouders van Celine een bevestiging dat het hier om een levensbedreigende kwestie gaat. ,,We wisten al meteen dat het niet goed zat”, zegt haar stiefvader tegen deze site. ,,Celine is wel eens eerder een paar uurtjes weggeweest, maar dit... Dit is echt helemaal niets voor haar. Ze laat normaal altijd weten waar ze naartoe gaat, of als er wat speelt. Maar nu krijgen we nul contact met haar. Gewoon niets.”

Volgens haar familie was Celine niet boos of zichtbaar geëmotioneerd toen ze vrijdagmiddag van huis vertrok. Tegen haar moeder zei ze nog ‘tot zo’. ,,Ze wilde alleen maar even een stukje gaan rennen, richting de friettent. Dat doet ze wel eens vaker. Als ze dan vervolgens niet terugkomt... tja, dan word je als ouder natuurlijk ontzettend ongerust.”

Verdriet

Het verdriet binnen de familie is onmetelijk groot, zegt de stiefvader geëmotioneerd. ,,We weten gewoon niet wat er aan de hand is. Je haalt je van alles in je hoofd. We zijn gelijk rond gaan rijden nadat ze was verdwenen. Ik ben al in diverse plaatsen in het land geweest. Overal gezocht en gekeken, maar niets gevonden.”

De stiefvader voelt zich gesteund door familie, vrienden en inwoners van Berghem. ,,Maar eigenlijk krijgen we vanuit het hele land steunbetuigingen. Dat doet ons goed. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat ene bevrijdende telefoontje. Daar wachten we vanavond op.”

Beïnvloedbaar

De politie vermoedt dat Celine na een chatgesprek op internet is vertrokken. Sinds vrijdag 23 oktober om 17.30 uur is het niet gelukt om in contact met haar te komen. Ze heeft geen telefoon, geld of bankpassen meegenomen.

Haar moeder stelt dat Celine beïnvloedbaar is en mogelijk in de handen van kwaadwillenden kan vallen, aldus de politie. Ze mogelijk in Eindhoven en Veghel gezien en waarschijnlijk voor het laatst op het centraal station van Den Haag gesignaleerd.

Kind Alert

Afgelopen zondag deed de politie al een zogeheten Vermist Kind Alert uitgaan wegens de vermissing van het meisje. Bij een Vermist Kind Alert, dat ongeveer 20 keer per jaar wordt uitgestuurd, is er geen sprake van levensgevaar, maar maakt de politie zich wel ernstige zorgen om het welzijn van het vermiste kind.

Een Amber Alert is een landelijk waarschuwingsbericht dat wordt uitgestuurd wanneer de politie vreest voor het leven van een ontvoerd of vermist kind. Een Amber Alert wordt 1 à 2 keer per jaar ingezet. Dinsdagavond besteedde het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak.

,,Wij weten dat er berichten rondgaan dat Celine in Groningen zou zijn of onder dwang is meegenomen”, liet een woordvoerder gisteren weten. ,,Wij houden rekening met alle mogelijke omstandigheden en scenario’s in dit onderzoek, waaronder die mogelijkheden. Maar ook als dat niet zo is, blijft het een minderjarig meisje van 15 dat we snel willen vinden!”, voegde hij eraan toe.

Signalement

Celine droeg toen zij voor het laatst gezien werd een grijs-wit-zwarte camouflagelegging en zij had zwarte sportschoenen aan. Mensen die tips hebben over Celine kunnen de opsporingstiplijn bellen of contact zoeken via de website van de politie.

Haar familie zegt zich ernstige zorgen te maken en probeert haar te vinden. Tot nu toe lukt het hen niet om contact met haar te krijgen. De stiefvader richt zich persoonlijk tot zijn dochter. ,,Celine, als je dit leest, kom alsjeblieft naar huis.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu