Bewoners Oudeschip willen onafhankelijke steun en toeverlaat, betaald door de overheid, bij uitbreiding Eemshaven

Etty Meijer en Ronald Bultena uit Oudeschip hebben zaterdagmiddag een petitie overhandigd aan gedeputeerde Mirjam Wulfse van de provincie Groningen en wethouder Eltjo Dijkhuis van gemeente Het Hogeland.

Etty Meijer leest de petitie voor en biedt ondertussen gedeputeerde Mirjam Wulfse en wethouder Eltjo Dijkhuis (rechts) alvast een bakje met kleigrond en pootaardappelen aan, namens 88 huishoudens uit Oudeschip en omgeving. Helemaal links: medebewoner Ronald Bultena.

Etty Meijer leest de petitie voor en biedt ondertussen gedeputeerde Mirjam Wulfse en wethouder Eltjo Dijkhuis (rechts) alvast een bakje met kleigrond en pootaardappelen aan, namens 88 huishoudens uit Oudeschip en omgeving. Helemaal links: medebewoner Ronald Bultena. Foto: DvhN

In de petitie, in een paar dagen gesteund door 88 huishoudens , vragen de bewoners om een onafhankelijke deskundige die hen de komende jaren met raad en daad bij kan staan, nu hun leefgebied wordt bedreigd door de uitbreiding van de Eemshaven . Ze willen ook geen digitale communicatie, maar zo snel mogelijk een fysieke bijeenkomst waar iedereen zijn zegje kan doen.

Kleigrond