Over het grachtenconcert van Vindicat (mede dankzij 15.000 euro subsidie van de gemeente) worden SP en Student en Stad het niet eens

Imca Marina staat al zo’n kleine 60 jaar op de bühne. Foto: Eigen foto

Korte discussie over het feest dat studentenvereniging Vindicat komend weekeinde organiseert in Groningen. Volgens de SP had de gemeente dat niet moeten subsidiëren, Student en Stad vindt het ‘heel goed’.

Zaterdag is het eerste groots opgezette grachtenconcert met uitsluitend Groningse artiesten (onder anderen Wia Buze, Imca Marina en Inge van Calker). ,,Als het aanslaat kan het een jaarlijks evenement worden’’, zei Vindicat-rectrix Sanne Veken eerder.

Het concert is gratis en onderdeel van het driedaagse evenement ‘Stadsverband’ dat Vindicat organiseert, mede dankzij 15.000 euro subsidie van de gemeente Groningen. Veken zei ook: ,,Door meer met elkaar te praten en activiteiten te ondernemen, staan we niet met de rug naar de Groningse samenleving.’’

‘Structureel de fout ingegaan’

Wat de SP betreft had de gemeente de hand op de knip moeten houden, toen Vindicat aanklopte voor subsidie. ,,De SP vindt hier wat van, dat weet u van ons’’, zei Jimmy Dijk. ,,Deze vereniging is structureel de fout in gegaan. Dit was een mogelijkheid om dat een keer af te straffen.’’ Steven Bosch (Student en Stad) vond dat Dijk daarmee aanstuurde op tweedeling. Hoezo zou Vindicat geen subsidie mogen ontvangen voor een feest voor de hele stad?

Wethouder Roeland van der Schaaf zei dat de subsidie is verstrekt onder meer met de eis dat een professionele producent is ingehuurd. Het college is van mening dat een dergelijk feest iets toevoegt aan de levendigheid in Stad.

Nieuws

menu