Overheid overvalt burger compleet met geheime plannen voor grond: 'Wat kunnen wij nu nog inbrengen?'

De Oostpolder die is aangewezen voor de bouw. De landbouwgrond wordt geroemd om de kwaliteit. De foto is genomen vanaf de dijk die pal naast Oudeschip ligt. De Eemshaven is in de verte te zien.

De Oostpolder die is aangewezen voor de bouw. De landbouwgrond wordt geroemd om de kwaliteit. De foto is genomen vanaf de dijk die pal naast Oudeschip ligt. De Eemshaven is in de verte te zien. Foto: Tim van Kempen

Inwoners van Nederland zullen in toenemende mate verrast worden door geheime plannen die de overheid maakt met grond in hun omgeving. Die voorspelling doet hoogleraar bestuursrecht Herman Bröring van de Rijksuniversiteit Groningen. „Er is veel behoefte aan grond voor woningen en ruimte voor wind- en zonneparken.”

Bröring doet zijn uitspraak in het kader van de situatie bij de Groninger Eemshaven. De overheid overviel de inwoners van het naastgelegen Oudeschip daar met plannen voor een flinke uitbreiding. De industrie komt straks pal naast het dorp te staan. De Groningers wisten van niks en voelen zich totaal overrompeld.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's