Overslag van aardgascondensaat in Roodeschool is rotte kies. Burgemeester vindt petrochemische overslag in dorp niet meer van deze tijd

Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Economische Zaken en Klimaat moet ervoor zorgen dat het overslagstation van aardgascondensaat in Roodeschool wordt opgedoekt. De gemeente Hogeland vindt de petrochemische overslag in het dorp achterhaald en onwenselijk.

Condensaat van aardgas gaat per pijpleiding naar Roodeschool en wordt daar overgeslagen in tankwagons. Het gaat per spoor naar onder meer het Botlekgebied voor verwerking.

Condensaat van aardgas gaat per pijpleiding naar Roodeschool en wordt daar overgeslagen in tankwagons. Het gaat per spoor naar onder meer het Botlekgebied voor verwerking. Foto: DvhN

Burgemeester Henk Jan Bolding (Het Hogeland) heeft Vijlbrief dringend verzocht om tafel te gaan met Noordgastransport. Dit bedrijf is eigenaar van het overslagstation. Bolding kaartte de zaak vrijdag aan tijdens een bezoek van de staatssecretaris aan zijn gemeente. Ook voor de provincie is de aanwezigheid van het overslagstation in Roodeschool een doorn in het oog.

‘Niet meer van deze tijd’

Nieuws

menu