Oversteek sluis Stad en Lande in Groningen al weer dicht na vernieling klaphekjes

Foto: ProNews

De oversteek over de sluis Stad & Lande in het Boterdiep in Groningen is maandag al weer afgesloten. Dit is slechts enkele dagen na de heropening van de oversteek voor fietsers en voetgangers. Waterschap Noorderzijlvest zag zich hiertoe genoodzaakt omdat de klaphekjes aan weerskanten van de opgang vernield zijn.

Noorderzijlvest ontdekte de vernieling maandagochtend. Het waterschap laat op Twitter weten de hekjes nog eenmaal te repareren. In afwachting van het hiervoor benodigde materiaal is de oversteek weer afgesloten.

Als de hekjes na de reparatie nogmaals vernield worden, wordt de oversteek definitief afgesloten, kondigt Noorderzijlvest aan.

Fietser in de sluiskolk gevallen

De oversteek over de sluis Stad & Lande werd in februari gesloten nadat een fietser in de sluiskolk was gevallen. Om dergelijke incidenten te voorkomen werden enkele veiligheidsmaatregelen getroffen.

Zo werden aan weerskanten van de opgang klaphekjes geplaatst, werd de opstaande rand op de sluis gemarkeerd met zwarte en gele verf, kwamen er leuningen op de sluis en werden waarschuwingsborden geplaatst.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu