Overvallers cafetaria Plaza de cel in

FOTO ARCHIEF DVHN Archief DvhN

Drie jaar cel is de straf die een 22-jarige man uit Leeuwarden kreeg opgelegd voor de overval op snackbar Plaza aan de Eikenlaan in Groningen. Tegen de man was vier jaar cel geeist. Een 21-jarige man uit Usquert kreeg anderhalf jaar cel opgelegd. De straf staat gelijk aan de eerder gestelde eis. 

Buit

Twee medewerkers van deze cafetaria werden op 1 oktober 2014 geconfronteerd met twee gemaskerde mannen en een mes. Die eisten geld. Ze tikten daarbij met het mes op de toonbank. De kassalade werd in een plastic tas gepropt, die daarbij scheurde. De buit bedroeg 460 euro.

Undercover

Een buurtonderzoek leverde niets op. Het onderzoek kwam op een dood spoor te liggen. Na een anonieme tip en het uitlezen van WhatsApp berichten werden deze verdachten opgepakt. Om tot meer informatie te komen werd een politieagent als undercover in de gevangenis neergezet, waar deze verdachten verbleven. Een van hen zei bang te zijn dat hij vingerafdrukken had achtergelaten. Volgens de rechtbank is de undercover op de juiste wijze ingezet.

Beiden hebben een fors strafblad. De Groninger werd vorig jaar nog tot drie jaar cel veroordeeld voor een overval op een frietkraam in Delfzijl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu