Overweeghuis krijgt vrijwilligersprijs ChristenUnie

Evert Sulman van het Overweeghuis neemt de vrijwilligersprijs aan van CU-fractievoorzitter Gerben Brandsema. Foto: ChristenUnie Groningen.

Het Overweeghuis heeft de vrijwilligersprijs ‘Barmhartige Samaritaan’ van de ChristenUnie Groningen ontvangen. Het Overweeghuis is een opvanghuis voor prostituees die overwegen met hun werk te stoppen.

Evert Sulman, mede-initiatiefnemer van het Overweeghuis, nam de vrijwilligersprijs samen met een vrijwilliger in ontvangst. ChristenUnie Groningen reikt deze prijs ieder jaar uit om aandacht te vragen voor het belang van vrijwilligerswerk.

Het Overweeghuis is een burgerinitiatief dat dit voorjaar werd geopend en als doel heeft vrouwen rust te bieden en ze te ondersteunen bij het vinden van toekomstperspectief.

CU-fractievoorzitter Gerben Brandsema noemt het initiatief een meer dan terechte winnaar. ,,Het is waardevol dat er een plek in Groningen is waar deze kwetsbare vrouwen terecht kunnen voor een adempauze. ,,Dat vrijwilligers zich hier dag en nacht voor inspannen is erg inspirerend.”

Nieuws

Meest gelezen

menu