Partycentrum De Bolder in Delfzijl haalt 2021 niet. 'Elke maand moet er nu veel geld bij'

Er isovereenstemming over de plannen voor een nieuw cultureel centrum in Delfzijl. De Molenberg wordt gesloopt. . Foto:Archief DvhN/ Jan Zeeman. Foto: Jan Zeeman

Partycentrum De Bolder in Delfzijl sluit op 1 januari 2021 definitief zijn deuren. Dat is een halfjaar eerder dan de bedoeling was. Dat heeft eigenaar Siewert van der Zweep dinsdag bekendgemaakt.

Van der Zweep, toe aan zijn pensioen, verkocht het partycentrum vorig jaar aan de gemeente Delfzijl. De gemeente kocht het aan als onderdeel van de nieuwbouwplannen voor het naastgelegen theater- en congrescentrum De Molenberg.

De sloop van zowel het huidige theater als De Bolder begint na DelfSail in juni 2021. Tot die tijd zou Van der Zweep het partycentrum blijven exploiteren. De coronapandemie gooit echter roet in het eten.

‘Door de gedwongen sluiting van maart tot juni en de verplichte sluiting vanaf 13 oktober tot medio januari zijn wij niet meer in staat om een kostendekkende exploitatie te realiseren’, stelt Van der Zweep.

‘Elke maand moet er nu veel geld bij, en de steun van de overheid is niet voldoende om zonder problemen en kleerscheuren door deze periode te komen.’

Online veilig inventaris partycentrum

De inventaris van het partycentrum wordt vanaf 23 december online geveild . Met uitzondering van de keuken en andere voor een horeca-exploitatie noodzakelijke spullen. De familie Van der Zweep is namelijk nog met leegstandbeheerder Ad Hoc in gesprek over het eventuele beheer van het gebouw.

Nieuws

Meest gelezen

menu