Peizerweg in Groningen gaat op de schop: gemeente vervangt bomen en trekt hobbelfietspad strak

De Peizerweg in Groningen. Foto: Marjorie Noë

De Peizerweg in Groningen krijgt de komende maanden een grote beurt. De straat wordt anders ingericht, met duidelijke parkeervakken, fietsenstallingen en meer groen. Maar eerst velt de gemeente er een aantal bomen.

Dat is nodig omdat de boomwortels het fiets- en voetpad hobbelig maken, legt de gemeente uit in een brief aan buurtbewoners. Toen Dagblad van het Noorden in 2019 onder lezers inventariseerde waar de slechtste fietspaden van Groningen lagen, werd de Peizerweg veel genoemd als slecht begaanbaar pad.

35 nieuwe bomen

Begin maart laat de gemeente veertien bomen kappen aan de noordzijde van de Peizerweg, net zoals drie jaar geleden al gebeurde met 21 bomen aan de zuidkant. In de herfst worden er 35 nieuwe bomen geplant. ‘Dat zijn vrijwel allemaal al wat grotere bomen van een jaar of 15’, schrijft de gemeente.

De straat wordt niet alleen opnieuw netjes gemaakt, maar krijgt ook een andere indeling. Hoe die er precies uit komt te zien, bespreekt de gemeente samen met een groep bewoners van de Zeeheldenbuurt. Vanaf eind april zijn de plannen te zien in vitrinekasten rondom de Peizerweg.

Nieuws

Meest gelezen

menu