Pekela krijgt weer een kroonbenoemde burgemeester. Wie wordt de opvolger van waarnemer Jaap Kuin?

Burgemeester Jaap Kuin van Pekela. Foto: Harry Tielman (archief)

De gemeente Pekela krijgt na ruim vijfenhalf jaar weer een kroonbenoemde burgemeester. Commissaris van de Koning René Paas heeft in overleg met de gemeenteraad van Pekela besloten de procedure voor de aanstelling van een opvolger voor waarnemend burgemeester Jaap Kuin te starten.

De gemeenteraad van Pekela heeft in haar vergadering van dinsdag 2 juni besloten voorlopig niet te herindelen en daarmee een zelfstandige gemeente te blijven. Een gevolg van dit besluit is dat de procedure voor het aanstellen van een kroonbenoemde is gestart.

Een uit zeven raadsleden - één per fractie - voorbereidingscommissie heeft een concept profielschets opgesteld. De gemeenteraad buigt zich hier 24 november over.

Na vaststelling van de profielschets wordt de vacature opengesteld. De planning is om voor de zomer van 2021 een burgemeester te benoemen.

Waarnemend burgemeester Jaap Kuin

Pekela heeft in de persoon van Jaap Kuin sinds 3 november 2015 een waarnemend burgemeester. Daarvoor was de vorig jaar overleden Meindert Schollema zestien jaar burgemeester van de gemeente Pekela.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu