Tachtigers verhalen over hun Pekelder leven; van Bronsveen tot Boven Pekela

Ze moesten tachtig jaar oud zijn, in Pekela geboren, getogen en nog altijd wonen. In het boek Pekelders Verhalen blikken veertien Pekelders terug op hun Pekelder leven.

Het eerste exemplaar van het boek Pekelders Verhalen is uitgereikt in het Kapiteinshuis. v.l.n.r. Auteur Feike Oppewal - de 94 jarige Jan van der Laan en auteur Albert Leutscher bladeren door het boek.

Het eerste exemplaar van het boek Pekelders Verhalen is uitgereikt in het Kapiteinshuis. v.l.n.r. Auteur Feike Oppewal - de 94 jarige Jan van der Laan en auteur Albert Leutscher bladeren door het boek. Foto: Harry Tielman

Een waardevol tijdsdocument en een project waar met veel plezier aan is gewerkt. Schrijver Feike Oppewal (70) blikt voldaan terug op de veertien levensverhalen van Pekelders die hij heeft opgetekend. ,,Op twee personen na is ons dat gelukt”, maakt Oppewal direct een voorbehoud. ,,Die twee mensen kwamen uit Wildervanksterdallen, maar hebben wel een verbintenis met Pekela. We hebben Wildervanksterdallen dus maar geannexeerd”, biecht de oud-huisarts schuldbewust op. ,,Maar voor het boek zijn deze verhalen over Pekela waardevol.”

94-jarige Jan van der Laan krijgt het eerste exemplaar