Pendelbus tussen West en binnenstad vertraagd

Zo gaat het nieuwe pendelbusje eruit zien. Beeld: Gemeente Groningen

Het milieuvriendelijke pendelbusje dat mensen vanaf volgende maand van het busstation West richting de Groningse binnenstad gaat brengen heeft een paar weken vertraging.

Daarom rijdt er tijdelijk een ‘gewone’ dieselbus. De keuring van het nieuwe busje laat langer op zich wachten dan gepland. ,,Hij gaat er komen’’, verzekert een zegsman van de gemeente. Vermoedelijk is de bus in de loop van september gereed en kan hij ingezet worden.

Vanaf zondag 3 september rijden er geen grote ov-bussen meer door de A-straat, Brugstraat en de Munnekeholm. Het gebied is dan alleen nog toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn zou vanaf dan een busje op waterstof van het nieuwe busstation bij de Westerhaven naar het Gedempte Zuiderdiep rijden. Ze kunnen onderweg uitstappen om verder te lopen naar de binnenstad. De gemeenteraad stelde als eis dat er alternatief vervoer moest blijven als de grote bussen verdwijnen. Het pendelbusje heeft plaats voor ongeveer 8 mensen en genoeg ruimte voor een rolstoel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu