Peperdure Ferrari crasht op de A1 bij Naarden. Dit is de auto waar pandjesbaas Joshua Camera uit Groningen vaak in rijdt

De politie in ‘t Gooi doet onderzoek naar de toedracht van een zware crash op de A1 bij Naarden dit weekeinde met een Ferrari 812 Superfast, waar de Groninger pandjesbaas Joshua Camera vaak als bestuurder in is gezien.

Het ongeluk vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag. Verschillende bronnen zeggen dat Camera eigenaar is van de Ferrari of dat hij degene is die deze Italiaanse auto leaset. Onduidelijk is wie de auto (met een waarde van 4,5 ton) bestuurde toen die total loss werd gereden.

Beschadigd en verlaten aangetroffen

De Ferrari is door de politie zwaar beschadigd en verlaten aangetroffen op een afslag van de snelweg in ‘t Gooi. De bestuurder bleek spoorloos. Woordvoerder Angelique Slob van de politie Midden-Nederland zegt zondagmiddag dat nog geen aanhoudingen zijn verricht. ,,Het onderzoek naar de toedracht van dit ongeval loopt nog.”

 

Wel weet de politie uiteraard wie de eigenaar van de bolide met 12 cilinders is. Maar op de vraag of die op het moment van de total loss-crash de Ferrari ook daadwerkelijk bestuurde, kan Slob geen antwoord geven. ,,Omdat ik het niet weet.”

Ook op vragen of de auto wellicht als gestolen is gemeld of dat de bestuurder zodanig gewond was dat die nog niet gehoord kon worden, kan ze vanwege dezelfde reden geen antwoord geven.

Topsnelheid van 340 km per uur

Uit de gegevens van de RDW zondag blijkt dat de Ferrari, met een topsnelheid van 340 km per uur, inmiddels een verbod heeft voor rijden op de weg.

Camera is een omstreden investeerder en verhuurder in Groningen. In het verleden is hij verkozen tot Huisjesmelker van het Jaar. In de media duikt hij regelmatig op omdat hij zonder vergunningen bouwt, misbruik van recht pleegt, verdachte is in een groot fraudeonderzoek, dwangsommen en beslagleggingen oogst, aannemers niet betaalt en huurders teveel in rekening brengt, en als zij achter hun recht aangaan, overgaat tot intimidatie en bijvoorbeeld huisvredebreuk. Camera verkocht zijn huis in Haren een kleine twee jaar terug. Hij heeft in  ‘t Gooi een kavel gekocht om er woning te laten bouwen.

Misdrijf

Het verlaten van een plaats ongeval geldt als een misdrijf. De straffen verschillen tussen een geldboete van 500 tot 1500 euro, een gevangenisstraf van 2 tot en met 3 maanden of ontzegging van de rijbevoegdheid tussen 4 en 70 maanden. Het hangt er vanaf hoeveel schade er is, of iemand letsel heeft of is overleden en of er nog strafverzwarende omstandigheden zijn.

Is de bestuurder bijvoorbeeld onder invloed van drugs of verlaat hij de plaats van het ongeval om een ander strafbaar feit te verzwijgen? De officier van justitie kan de bestuurder niet alleen vervolgen voor het verlaten van de plaats ongeval, maar ook voor het veroorzaken van het ongeluk zelf.

Joshua Camera laat in een reactie weten niet de eigenaar te zijn van de auto, ook niet via een leaseconstructie. ,,Ik ben ook niet betrokken geweest bij dit treurige ongeval."

 

Nieuws

Meest gelezen

menu