Perry Sport en Aktiesport failliet verklaard

Aktiesport is evenals Perry Sport failliet verklaard. FOTO ANP/ROBIN UTRECHT

Het moederbedrijf van de Nederlandse sportwinkelketens Perry Sport en Aktiesport is failliet verklaard. Dat heeft een woordvoerder namens de door de rechtbank aangestelde curator dinsdagavond bevestigd. Maandag was al uitstel van betaling aangevraagd en verleend.

Aktiesport telt ruim 180 winkels in Nederland, Perry Sport meer dan zeventig. USG omvat ook het Belgische Primo, met zo'n 25 filialen, en winkelformule Time Out. Alles bij elkaar werken er bij USG volgens de eigen website ruim 2500 mensen.

In Groningen heeft Aktiesport vestigingen in Stad, Haren, Veendam, Stadskanaal, Winschoten, Hoogezand, Appingedam, Delfzijl, Ter Apel, Bedum, Leek en Uithuizen. Aktiesport heeft in Drenthe vestigingen in Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel. Perry Sport zit in Groningen, Assen en Emmen.

Winkels in winkels
De acute problemen bij het retailbedrijf hangen samen met de recente faillissementen van V&D en schoenengigant Macintosh. USG had veel zogeheten 'shop-in-shops' in de warenhuizen van V&D en de schoenenzaken van Scapino. Die moesten onlangs noodgedwongen sluiten, waardoor een deel van de omzet wegviel.

De eigen sportzaken van USG blijven nog zeker zes weken open, werd eerder op dinsdag al bekend. Ook de webwinkels zijn nog steeds in bedrijf, terwijl de curator op zoek is naar mogelijke kopers die verder willen met de ketens.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu