Zo voert het personeel van het UMCG in Groningen actie. 'Stegen de lonen maar net zo hard als de werkdruk'

Personeel van 27 afdelingen van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) voert dinsdag actie voor een betere CAO.

Het is de tweede keer in een maand tijd dat het personeel de straat op gaat om meer loon af te dwingen. Ongeveer 240 medewerkers liepen mee in een demonstratief rondje rond het UMCG

Op de 27 afdelingen worden dinsdag zondagdiensten gedraaid. Er is minutenlang door het personeel geapplaudisseerd en er is veel op toeters en fluitjes geblazen.

Staking voor betere arbeidsvoorwaarden

De demonstratie in Groningen maakt deel uit van een landelijke actie waarbij personeel van alle acht de universitaire ziekenhuizen sinds middernacht demonstreert voor betere arbeidsvoorwaarden en een lagere werkdruk.

In Maastricht zei Lilian Moermans, vakbondsconsulent en lid van het actiecomité: ,,De actie is nodig, zegt ze. ",,Het piept en kraakt aan alle kanten in de zorg.” Die ervaring wordt in Groningen gedeeld.

FNV dreigt met nieuwe staking academische ziekenhuizen

 Medewerkers van universitaire ziekenhuizen leggen binnenkort opnieuw het werk neer als werkgevers niet met een beter cao-bod komen. ,,Zolang we niet uitgenodigd worden door de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) voor een gesprek over een beter bod gaan we door met het voorbereiden van volgende acties”, zegt een woordvoerder van de FNV. Wanneer die gaan plaatsvinden is nog niet bekend.

Nieuws

Meest gelezen

menu