Personeel De Oosterpoort in Groningen geschrokken: man raakt bij renovatiewerkzaamheden ernstig gewond, mogelijk geëlektrocuteerd (update)

Foto: Patrick Wind.

In cultureel centrum De Oosterpoort aan de Trompsingel in Groningen is dinsdagmorgen bij renovatiewerkzaamheden een man gewond geraakt. Hij was voor een bedrijf bezig met een klus in de entreehal. De man werd met spoed naar het UMCG gebracht.

Er werd al snel gemeld dat het om een elektrocutie zou zijn gegaan, maar dit is door De Oosterpoort noch door de brandweer bevestigd. In de loop van de middag werd duidelijk dat de man het ongeval heeft overleefd. Van zijn toestand en de ernst van zijn verwondingen is niets bekend.

Rook in een technische ruimte

Een brandweerwoordvoerder zegt dat rook is ontstaan in een technische ruimte. ,,Daardoor zijn wij gealarmeerd. Wij hebben vervolgens de stroom van het pand gehaald.”

De schrik zat er bij het personeel van De Oosterpoort goed in. ,,Het is natuurlijk verschrikkelijk, zo’n ongeval”, zegt Renate Meijering namens de organisatie. ,,Er werken bij ons nog veel mensen thuis, maar van de mensen die er wel waren, zijn de meesten erna direct naar huis gegaan.” Dit gebeurde op verzoek van de leiding.

Nieuws

Meest gelezen

menu