Pesticidenplan brengt noordelijke landbouw niet nog verder van streek: 'Onvergelijkbaar met wat er aan stikstofplannen op ons afkomt'

Dat kon er ook nog wel bij. Net nu de landbouw vergaande stikstofplannen uit Den Haag over zich krijgt uitgestort, wil Brussel binnen acht jaar het pesticidengebruik halveren.

De reductie van het pesticidengebruik die Brussel wil bereiken in de Europese landbouw, stelt onder meer de bollenteelt in Groningen en Drenthe voor een forse opgave.

De reductie van het pesticidengebruik die Brussel wil bereiken in de Europese landbouw, stelt onder meer de bollenteelt in Groningen en Drenthe voor een forse opgave. Foto: Archief DvhN

,,Er is geen tijd te verliezen.’’ Met die woorden kondigde eurocommissaris Virginijus Sinkevicius deze week aan dat de landbouw het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen tot 2030 met de helft terug moet brengen. Brussel heeft geen keus, zegt de milieucommissaris. De natuur holt steeds harder achteruit. Bossen sterven, moerassen drogen uit en als we niet uitkijken, raken we de bij kwijt – de spil in alles wat groeit en bloeit.

Brussels offensief tegen landbouwgif moet natuur er weer bovenop helpen

Nieuws

menu