Piraten overvallen schip van Groningse rederij voor de kust van Nigeria, situatie aan boord onduidelijk

Een schip van Seatrade.

Een schip van de internationale Groningse rederij Seatrade is dinsdagochtend voor de Nigeriaanse kust door piraten overvallen. De situatie aan boord is onduidelijk. Wel weten we dat er geen Nederlandse bemanningsleden op het schip voeren.

De maritieme nieuwswebsite Maritime Bulletin maakte dinsdagochtend om 9.30 uur melding van een kaping van een vrachtschip voor de kust van Nigeria. Het schip zou om 13.00 uur in de havenstad Lagos aankomen, maar stopte om 8.30 uur ineens met varen.

Gekaapt door piraten

Seatrade bevestigt dat het schip dinsdagochtend aangevallen is door piraten. Woordvoerder Cor Radings van Seatrade geeft aan dat er kort contact is geweest met leden van de bemanning, maar dat er door de slechte verbinding nog geen duidelijk beeld is van de situatie aan boord van het schip.

Een vrachtschip van deze omvang telt gebruikelijk achttien (internationale) bemanningsleden. Volgens Radings waren er geen Nederlandse bemanningsleden aan boord. Seatrade is nu druk bezig een beter beeld te vormen van de situatie, daarvoor is lokaal om assistentie gevraagd aan de Nigeriaanse autoriteiten.

Het schip

Het gekaapte schip met de naam Water Phoenix is een van de koel- en vrachtschepen van de Groningse rederij Seatrade. Het voer onder Liberiaanse vlag van IJmuiden naar de Nigeriaanse hoofdstad Lagos, waar het dicht bij de kust gekaapt werd door piraten. Dit is niet de eerste keer dat piraten een schip van Seatrade overvallen, dat gebeurde ook al in 2012, 2016 en 2018.

Nieuws

Meest gelezen

menu