Plaatsnamen Midden-Groningen op een sticker

Burgemeester Munniksma beplakt te plaatsnaamborden. Foto: Gino Press

Ze lijken spiksplinternieuw, maar schijn bedriegt. De 340 plaatsnaamborden die in Midden-Groningen staan, worden de komende periode voorzien van een sticker, waarop behalve de plaatsnaam ook de gemeentenaam staat.

Burgemeester Rein Munniksma hielp Hans van den Belt van het bedrijf Technilas uit Vriezenveen, die alle stickers gaat plakken, woensdag een handje bij het plakken van het eerste bord.

10 graden Celsius

Dat het werk nu pas plaatsvindt en niet direct bij de start van de nieuwe gemeente op 1 januari heeft te maken met het weer. Het moet minimaal 10 graden Celsius zijn willen de stickers blijven zitten. Van den Belt heeft gisteren 40 borden aan de belangrijkste toegangswegen in de voormalige gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren vervangen.

,,Vanuit kostenbesparing en duurzaamheid is er voor gekozen de bestaande borden van de drie voormalige gemeenten te hergebruiken", zegt communicatiewoordvoerder Annet Oomkens. Deze hele operatie kost 130.000 euro.

,,De helft van de kosten betaalt de overheid via herindelingsgeld. De andere helft betalen wij." Oomkens zegt dat van dit bedrag ook nieuwe welkomstborden langs de wegen en relatiegeschenken zijn aangeschaft. Verder is het gemeentelijke wagenpark voorzien van nieuwe logo's en zijn aanpassingen gedaan bij de gemeentehuizen.

Niet nieuwe borden

Er is niet overwogen om 340 nieuwe plaatsnaamborden aan te schaffen en de oude vervolgens in de verkoop te doen. ,,Bij ons zijn wel verzoeken geweest van mensen of ze de oude borden mochten hebben. De borden zien er straks weer net zo uit als voorheen."

Nieuws

menu