Plannen voor anderhalvemeter-afstand drive-in bioscoop op Suikerunieterrein Groningen

Stadslab Groningen op het Suikerunieterrein. Foto: Stadslab Groningen

Stadslab Groningen heeft plannen voor een ‘anderhalvemeter-afstand drive-in bioscoop’ op het Suikerunieterrein. Volgens Willem Straat van de evenementenlocatie is de gemeente positief. Straat: ,,Ik denk dat het doorgaat, maar wanneer weet ik nog niet.’‘

Het idee is een groot scherm het terrein te plaatsen met daarvoor alle ruimte om wagens te parkeren, op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar. Op het witte doek wordt dan een film afgespeeld. Het geluid komt de wagen binnen via de autoradio.

,,Volgens ons moet dit kunnen”, legt Straat uit. ,,Het terrein is groot genoeg om dit op te bouwen met alle voorzorgsmaatregelen. En mensen hoeven in feite hun auto niet uit. Hoewel we ook wat eten en drinken willen verkopen, maar ook dat gebeurt op afstand met scherp oog voor alle regels. Het moet verantwoord zijn.”

‘Voorzichtig kijken wat wel weer kan’

Volgens Straat is men bij de gemeente bereid om mee te werken. ,,Ze vinden het een goed idee. Het is ook belangrijk om voorzichtig te gaan kijken wat wel weer kan, zodat bedrijven in de vrijetijdsbesteding weer kunnen ondernemen. Maar het is wel belangrijk dat het kan volgens de regels en dat de volksgezondheid niet in het geding komt. Daar wordt nu op hoog niveau naar gekeken. De intentie van alle partijen is in ieder geval om dit te organiseren. De grote vraag is alleen wanneer, kan het volgende week al of pas na 28 april als de regels hopelijk iets soepeler worden.”

Behalve het Stadslab werken ook Mertens AVR en Steenge Tenten mee aan het initiatief. Straat: ,,Chris Mertens, Bart Steenge en ik zitten allemaal met hetzelfde probleem. De evenementenwereld ligt op zijn gat. Dus bedachten we wat we eventueel wel zouden kunnen organiseren in deze nieuwe realiteit: de drive-in-bioscoop. Chris levert de techniek met zijn audiovisuele bedrijf en Bart zorgt voor een overkapping, zodat het scherm goed te zien is.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu