Poiesz blijft mogelijk toch in hartje Tolbert

Supermarktketen Poiesz ziet vooralsnog af van de voorgenomen verhuizing van haar filiaal in Tolbert vanuit het centrum van het dorp naar de locatie van de voormalige huishoudschool aan de Auwemalaan.

Directeur Piet Smit van Poiesz gaat samen met dorpsbelangen en handelsvereniging om de tafel om te onderzoeken of uitbreiding van de supermarkt op de bestaande locatie mogelijk is.

De plannen van de supermarktketen om het centrum te verlaten stuitten op grote weerstand van met name Tolberter winkeliers. Zij vrezen omzetderving als de klanten van Poiesz elders hun boodschappen moeten doen. Inwoners van het dorp ontwikkelden zelf een plan waaruit blijkt dat uitbreiding op de bestaande locatie mogelijk is. Hiertoe moet een naastliggend woonhuis worden aangekocht. Volgens de dorpsbewoners zou Poiesz hiermee een miljoen goedkoper uit zijn ten opzichte van nieuwbouw aan de rand van Tolbert.

De directie van het grootgruttersbedrijf heeft wel oren naar de uitbreidingsplannen op de bestaande locatie. Dat bleek maandagavond tijdens een onderhoud tussen topman Smit en vertegenwoordigers van het dorp in De Postwagen.

Voor verhuizing naar de locatie van de voormalige huishoudschool is een wijziging nodig van het bestemmingsplan ter plaatse. Hierover zou de raadscommissie van de gemeente Leek zich donderdagavond buigen. Deze vergadering is dinsdagmorgen afgelast. In een persbericht dat dinsdag is uitgebracht schrijft Poiesz dat zij de onrust die in Tolbert is ontstaan over de voorgenomen verhuizing, zeer betreurt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu