Politie arresteert Groningse vastgoedondernemer Joshua C. op verdenking van fraude

De politie voor het huis van Joshua C. Eigen beeld

De 32-jarige vastgoedondernemer Joshua C. uit Haren is deze week gearresteerd vanwege fraude. Dat bevestigen meerdere bronnen.

Joshua C. is een bekende pandjesbaas in de stad Groningen. Hij heeft tientallen panden in bezit in de stad Groningen. Sinds vorig jaar slaat hij zijn vleugels ook uit naar Assen en Amsterdam.

C. - omdat hij nu verdachte is wordt zijn naam niet volledig genoemd - zou de hoofdpersoon zijn in een omvangrijk fraudeonderzoek dat al geruime tijd loopt. Bij de politie Noord-Nederland willen ze niet reageren op de arrestatie.

De 32-jarige ondernemer is niet onomstreden. Andere ondernemers en huurders betichten hem onder meer van bouwen over de erfgrens, intimidatie, werken zonder vergunningen en bedreigen. Er zijn al meerdere rechtszaken tegen hem aangespannen of lopen nog tegen hem.

Huisjesmelker van het jaar

C. woonde tot voor kort in Haren, maar de vastgoedondernemer is verhuisd naar het midden van het land. Onlangs kwam hij nog in het nieuws vanwege een conflict dat hij heeft met een andere investeerder uit Groningen. Die legde met succes beslag op de overwaarde van het huis in Haren.

De Groninger pandjesbaas en het bedrijf Spot In werden in 2018 door SP-jongerenafdeling ROOD uitgeroepen tot Huisjesmelker van het Jaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu