Politie arresteert twee vrouwen in Groningen op verdenking van illegale prostitutie in Airbnb-woning

Foto ANP ANP

De politie heeft maandagmiddag rond 15.00 uur twee vrouwen aangehouden op verdenking van illegale prostitutie. Dat gebeurde vanuit een huis dat werd gehuurd via Airbnb.

Drie agenten, twee ambtenaren, en een arrestatiebusje waren bij de aanhouding betrokken.

'Er zou iets spelen met de verblijfsvergunningen'

Hans Coenraads, woordvoerder van de gemeente, meldt dat het een huiszoeking was in het kader van ‘controle op illegale prostitutie’. Ambtenaren van het stadhuis speuren actief op internet naar advertenties waarin seks wordt aangeboden, en stuitten daarbij op dit adres. ,,Omdat er mogelijk iets zou spelen met verblijfsvergunningen hebben we de hulp van de politie ingeschakeld.”

Over de achtergrond van de vrouwen, valt nog weinig te zeggen. De woordvoerder van de politie vertelt er nog geen personalia bekend zijn. ,,Dat hebben we nog in onderzoek.”

Airbnb

Volgens buren wordt het huis al tijden verhuurd op Airbnb. ,,De bewoners zijn op reis en verhuren de woning op Airbnb. Er zitten regelmatig nieuwe ‘buren’ in. Het viel ons op dat de gordijnen vaak dicht zaten.” Coenraads bevestigt dat het om een woning gaat die via het platform werd verhuurd. “We spreken de eigenaren erop aan.”

Nieuws

Meest gelezen

menu