Politie betrapt mannen uit Assen, Eelderwolde en Groningen in vakantiehuisje op heterdaad bij plegen bankhelpdeskfraude

Foto: Shutterstock

De politie heeft dinsdag in een vakantiehuisje in de provincie Groningen drie mannen uit Assen en Eelderwolde op heterdaad betrapt bij het plegen van bankhelpdeskfraude. Woensdagochtend werd op Schiphol een vierde verdachte, een 17-jarige jongen uit Groningen, aangehouden.

De politie viel het vakantiehuisje binnen, terwijl de verdachten telefonisch in gesprek waren met een slachtoffer. De man (18) uit Eelderwolde werd dinsdag aangehouden op verdenking van bankhelpdeskfraude, simkaartswapping en witwassen, en als afnemer van betaalfraudepanels.

Ee 28-jarige en een 25-jarige man uit Assen, die eveneens dinsdag werden aangehouden, worden verdacht van betrokkenheid bij bankhelpdeskfraude. Dat geldt ook voor een 17-jarige jongen uit Groningen, die woensdagochtend werd aangehouden op Schiphol.

Behalve het vakantiehuisje werden twee andere locaties in Groningen en Eelderwolde doorzocht. Daarbij zijn diverse laptops, telefoons, sieraden, 4000 euro, een klompje goud en dure merkkleding in beslag genomen.

De aangehouden verdachten zitten vast voor verhoor. Meerder aanhoudingen worden niet uitgesloten. In Zuid-Nederland zijn dinsdag ook aanhoudingen verricht in een onderzoek naar sim-swapping.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu