Politie deelt camerabeelden van verdachte van woninginbraak aan Noorddijkerweg in Groningen. Ook beelden van pintransactie met hierbij gestolen bankpas vrijgegeven

Still uit video.

De politie heeft donderdag camerabeelden vrijgegeven van een man die ervan verdacht wordt te hebben ingebroken in een woning aan de Noorddijkerweg in Groningen. Bij deze inbraak werden sieraden en bankpassen buitgemaakt.

De inbraak vond vrijdag 16 juli rond 14.00 uur plaats. De bewoner was op dat moment aan het werk in zijn tuin. Hij had een deur aan de achterzijde van de woning opengelaten. Toen hij later die dag weer in de woning kwam, zag hij dat iemand binnen was geweest en de woning had doorzocht. Hij ontdekte bovendien dat gouden sieraden en bankpassen waren gestolen.

Kleine mountainbike op oprit

Op de donderdag vrijgegeven beelden van de bewakingscamera is te zien dat een man rond 13.55 uur op een kleine mountainbike de oprit van de woning op fietste. Dezelfde man kwam 7 minuten later opnieuw voorbij, in tegengestelde richting, met een witte plastic tas aan het stuur.

Pinnen in Paddepoel

Later die dag, rond 16.00 uur, is met de gestolen bankpassen gepind bij een geldautomaat aan de Eikenlaan in Groningen. Op camerabeelden, die eveneens vrijgegeven zijn, is te zien hoe de man die de bankpassen gebruikte zijn hoofd en gezicht bedekte met kledingstukken. Ook is te zien dat deze man na de pintransactie in een kleine zwarte auto, met daarin ook de inbreker, stapte.

De gestolen bankpassen zijn ook nog gebruikt bij een geldautomaat aan de Pleiadenlaan in Groningen, in Amsterdam-Zuidoost en in Badhoevedorp.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu