Politie gaat bestuurders van deelscooters vaker controleren op alcohol

Een deelscooter van GOSharing. Foto: Archief Peter Wassing

De politie in Groningen gaat bestuurders van deelscooters vaker controleren op alcohol. Steeds vaker stellen agenten vast dat bestuurders onder invloed achter het stuur zitten.

Team Verkeer Noord-Nederland van de politie plaatste maandag een bericht op Facebook waarin de extra controles op bestuurders van Go Sharing-, en Felyx-scooters worden aangekondigd. Directe aanleiding is een blaastest bij een deelscooterrijder afgelopen vrijdag. Hij blies 265 Ug/l, goed voor een rijverbod en een proces verbaal.

Deelscooter pakken is gemakkelijk

De betrapte scooterrijder verklaarde tegen de agenten dat het zeer makkelijk is om zo’n deelscooter te pakken. ,,Ik wilde even snel wat pinnen”, was zijn excuus. Die uitspraak is voor de politie voldoende aanleiding om bestuurders van deelscooters vaker te controleren.

,,We komen dit helaas steeds vaker tegen. Na het stappen snel op deze bromfietsen naar huis, is kennelijk goedkoper dan een taxi. Maar de gevolgen zijn groot als je dan een ongeluk krijgt of gepakt wordt door de politie.”

Bestuurder onder invloed is niet verzekerd

Zo is de bestuurder niet verzekerd bij een ongeluk. ,,Alle kosten die daaruit voortvloeien moet je zelf bekostigen,” verduidelijkt de politie. Dronken rijders riskeren onder meer inbeslagname van het rijbewijs.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu