Politie geeft beelden vrij van mannen die vrouw uit Groningen oplichtten: ze pinden een groot geldbedrag in Drachten

Pinautomaat. Foto: DvhN

De politie is op zoek naar twee mannen en een vrouw die op vrijdag 26 maart de bankrekening van een vrouw uit Groningen plunderden, nadat ze haar pinpas afhandig hadden gemaakt. Onder andere in Drachten werd geld van de rekening van de vrouw gehaald.

Dat kregen ze voor elkaar middels de inmiddels bekende oplichtingstruc ‘spoofing’. De vrouw werd gebeld door een ‘bankmedewerker’, die aangaf dat er was geprobeerd in te breken op de rekening van de vrouw. De bank was zogenaamd bezig met het beveiligen van de rekeningen, maar had daartoe wel de bankpas en de pincode van de vrouw nodig, die zouden opgehaald worden door een bankmedewerker.

Een vrouw kwam langs en haalde de pinpas op. Later werden er in een telefoonwinkel in Assen meerdere dure telefoons gekocht en later werd er een groot geldbedrag opgenomen bij een bank in Drachten. Van beide gebeurtenissen heeft de politie camerabeelden, die zijn vrijgegeven om de daders op het spoor te komen.

Signalement

Op de beelden zijn de twee mannen te zien, van de vrouw heeft de politie alleen een signalement op basis van wat de opgelichte vrouw heeft gezien. Het zou gaan om een blanke vrouw van ongeveer 35 jaar oud met kort donker, krullerig haar. Ze droeg nette donkerblauwe kleding en sprak vloeiend Nederlands.

Nieuws

Meest gelezen

menu