Politie grijpt bij Meedhuizen opnieuw in bij gasprotest Code Rood (update)

Foto: De Vries Media

De politie heeft woensdagavond opnieuw ingegrepen bij het gasprotest van Code Rood.

Dat gebeurde nadat een groep van ongeveer 150 actievoerders naar het NAM-terrein in Amsweer, dichtbij Meedhuizen, was gelopen. Volgens woordvoerder Ernest Zinsmeyer was de politie aanwezig om de veiligheid op het terrein te waarborgen. ,,Want daar werd gewerkt.''

Wapenstok

Toen een aantal actievoerders het terrein opging, trad de politie op. Daarbij is net als dinsdagavond gebruik gemaakt van de wapenstok. Zinsmeyer laat weten dat de weg bij de NAM-locatie is afgesloten. Ook was de ME aanwezig.

Volgens Code Rood zijn door het politie-optreden twee mensen gewond geraakt. De politie kan die informatie niet bevestigen.

De actievoerders beslissen donderdagochtend of ze de blokkade bij de NAM-locatie in Farmsum doorzetten. Woensdag eind van de middag vertrokken al een paar honderd demonstranten. Daarmee zijn er nog enkele tientallen over gebleven.

Oranje dekzeilen

Zij sliepen in Farmsum onder grote oranje dekzeilen waar ze provisorisch een tent van hebben gemaakt. In de tent wordt gegeten, vergaderd en geslapen. Strobalen dienen als zitplaats en steun om de ‘tent‘ op zijn plek te houden.

Nadat dinsdagavond korte tijd de vlam in de pan sloeg, bleef het woensdag rustig in Farmsum. Er was muziek, er werd gezongen en gedanst. De politie bleef op afstand.

Nieuws

menu