Politie krijgt vijftig tips over RAF-trio

Beelden van de drie ex RAF-terroristen Archief DvhN.

Bij het Landeskriminalamt (LKA) Niedersachsen zijn vijftig tips binnengekomen met mogelijke aanwijzingen die kunnen leiden naar de aanhouding van drie voormalige Roten Armee Fraktion (RAF)-terroristen.

Gouden tip

Of de gouden tip er tussen zit wil Matthias Eichler, woordvoerder van het LKA, niet zeggen. ,,Over de inhoud van de tips gaan we sowieso niet communiceren. De gezochte mensen lezen ook kranten. Daarom ga ik ook niet vertellen of de tips richting Noord-Nederland wijzen of dat ze daar vandaan komen."

Eerder meldden media dat het trio zich ergens op een camping in Oost-Groningen zouden ophouden. De politie heeft daar nooit op gereageerd.

Met hoeveel mensen wordt gezicht naar de voormalige terroristen wil Eichler niet kwijt. ,,Maar alle tips worden zorgvuldig nagetrokken."

Geldtransporten

Begin vorige maand publiceerde het LKA een foto van Daniela Klette (61) toen ze net dertig jaar oud was. Vervolgens stroomden tientallen tips bij de politie binnen. Al vier jaar houdt een speciaal politieteam zich bezig met de zoektocht naar de drie voormalige RAF-terroristen.

Naast Klette zoekt de politie ook naar Ernst-Volker Staub (65) en Burkhard Garweg (50). Het trio wordt er van verdacht de laatste jaren talloze overvallen op geldtransporten en supermarkten te hebben gepleegd. Van de verdachten zijn vingerafdrukken gevonden. Daarna werd onder meer in Nederland naar de terroristen gezocht. Het trio wordt ook verdacht van betrokkenheid bij enkele moorden.

Nieuws

menu