Politie moet reconstructie maken van schietpartij Grote Beerstraat

De politie moet een reconstructie maken van een schietpartij die plaatshad in december 2014 in de Grote Beerstraat in Groningen.

Dit heeft het gerechtshof in Leeuwarden bepaald. De reconstructie moet nog dit jaar worden gehouden en op een zaterdag plaatshebben. Getuigen moet verplicht meewerken. Het hof zegt zich bewust te zijn van het vele werk dat dit met zich meebrengt voor de politie.

De man die volgens de politie schoot, de 29-jarige L.K. uit Groningen, is in april vorig jaar veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf. Hij heeft altijd ontkend de schutter te zijn. In de rechtszaal in Groningen zei de verdachte tegen zijn rechters: ,,Was ik schuldig, dan ben ik mans genoeg om dat toe te geven.’’ In hoger beroep bij het hof in Leeuwarden werd twee weken geleden 6,5 jaar celstraf geëist.

Het hof meent dat er te weinig informatie beschikbaar is om een goed oordeel te kunnen vellen. Een getuige die zegt de schietpartij vanuit zijn woning te hebben gezien, moet meewerken. Ook de verdachte zelf en het slachtoffer moeten aanwezig zijn.

Aanleiding voor de schietpartij was een partij drugs. Het slachtoffer belandde met twee schotwonden in het ziekenhuis. De vader van het slachtoffer meldde dit aan de politie. Die deed onderzoek en ontdekte dat de zoon bezig was met drugshandel. Hij wilde 400 gram wiet verkopen aan L.K. Bij de overdacht liep het uit de hand. In plaats van geld, werd de verkoper beschoten.

K. verklaarde dat niet hij de schutter is geweest, maar een derde betrokkene (een neef van het slachtoffer) en dat hij werd aangevallen. Het slachtoffer zou daarbij per ongeluk door zijn eigen neef zijn neergeschoten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu