Politie ontruimt pand Raab Karcherterrein en zet krakers op straat (ondanks coronacrisis)

Foto: 112Groningen

De politie heeft vrijdagochtend het gekraakte pand op het Raab Karcherterrein aan de Koningsweg in Groningen ontruimd. De krakers wisten dat er ontruiming aan zat te komen, maar zeiden dat vertrek bemoeilijkt werd door de coronacrisis.

„Door de coronacrisis hadden we minder mogelijkheden om alles op te ruimen”, zegt kraker Steven.

De rechtbank besloot vorige maand dat de krakers binnen een maand moesten vertrekken. Het was al de derde rechtszaak die directeur Bennie Haijkens van Cornelis Bedrijfsauto’s aanspande. Haijkens kocht het in onbruik geraakte terrein een half jaar geleden. Hij wil er zijn eigen bedrijf vestigen, en een deel aan vervoerder Q-buzz verhuren als laadterrein voor elektrische bussen.

‘Ontruiming viel niet mee’

De politie was er om 10 uur. De ontruiming heeft tot het middaguur geduurd. „Het valt nog niet mee om alles weg te krijgen”, zegt kraker Steven. „We vinden het jammer dat ze geen rekening gehouden hebben met de moeilijkheden wegens corona, daardoor konden er bijvoorbeeld weinig mensen ons helpen om het terrein leeg te ruimen.”

De ontruiming vond plaats op het het achterste gedeelte van het terrein, aan de Regattaweg. Daar stonden vooral voertuigen: busjes, campers en kleine vrachtwagens. Op dit gedeelte werd niet echt gewoond: het ging vooral om kunstenaarswerkplaatsen. Het woongedeelte was eerder al ontruimd. Af en toe werden er aan de kant van de Regattaweg evenementen gehouden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu