Aldi na mondkapjesrel met woeste amateurvlogger: 'Geen afspraken gemaakt en onze medewerker is de dupe van deze video'

De politie heeft onderzoek gedaan naar aanleiding van een filmpje waarop te zien is dat een man een minderjarige supermarktmedewerker van een Aldi in Groningen bedreigt. Hij zou de jongen klappen willen geven toen hij geweigerd werd omdat de man geen mondkapje droeg.

De politie stelt dat het filmpje in scène is gezet. De medewerker zou wel ‘overrompeld’ zijn door de situatie.

Geen aangifte

De politie heeft gesproken met de zowel de man als de winkelmedewerker naar aanleiding van de video. De beelden waren woensdag eerst op sociale media te zien was en later op vele websites. De beelden riepen heftige reacties op.

De medewerker heeft verklaard dat hij op de hoogte was van de actie van de man. Het lijkt erop dat de man met de jongen heeft afgesproken een filmpje op te nemen, waarin hij zogenaamd heftig reageert als hij niet naar binnen mag.

De politie stelt dat de jongen wel overrompeld was door de situatie waarin hij ineens meedeed aan het maken van een video. Hij voelde zich volgens de politie niet bedreigd en hij doet geen aangifte.

Aldi: onze medewerker is dupe

Supermarktketen Aldi ontkent dat er vooraf afspraken waren. ,,Onze medewerker kent deze man niet en was vooraf niet op de hoogte dat deze man op dat moment een vlog aan het maken was. We betreuren het dat onze medewerker de dupe is geworden van deze video. Onze medewerkers zijn geen handhavers. Uiteraard staan we momenteel in nauw contact met de betreffende collega”, laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Aangesproken en video met vuurwapen

De politie zegt de man te hebben aangesproken op zijn ‘onacceptabele’ gedrag.

Op het YouTube-account van de betreffende man is ook een video te zien waarop hij na een huwelijksaanzoek een vuurwapen toont. Dat filmpje is ouder en de politie stelt dat de man daarvoor destijds is aangehouden en dat er proces-verbaal is opgemaakt. Het bleek te gaan om een balletjespistool.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu